Trenerkurs – EasyBasket !

Ønsker du å bli trener? Ved å gjennomføre trenerkurs får du kunnskapen og verktøyene du trenger for å lykkes 🏀📚

Ønsker du å bli trener? Ved å gjennomføre trenerkurs får du kunnskapen og verktøyene du trenger for å lykkes 🏀📚

Neste EasyBasket Trenerkurs som arrangeres her i området vil være på Hundvåg 2-7.Januar.

🏀 Tirsdag 2.januar 19:00 – 21:00 (Teori)
🏀 Torsdag 4.januar 19:00 – 21:00 (Teori)
🏀 Søndag 7.januar 11:00 – 17:00 (Praksis)

Meld deg på nå – eller les mer under.

EasyBasket er Norges Basketballforbund sitt barneidrettstilbud. Kurset gir lisens for trening av barn til og med U13, og er åpent for alle.

Trenerløypen Basketball

Ansvaret for rekruttering og utdanning av nye trenere deles mellom klubb, region og forbund. Les mer her om hvem som gjør hva

Hva må til for å bli EB Trener

Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å bli basketballtrener. EasyBasket kurset passer fint for spillere, trenere eller foreldre med/uten erfaring fra basketball.

🏀 Du er 15 år eller eldre når kurset holdes
🏀 2 fysiske kurskvelder á 2 timer
🏀 1 forberedende oppgave (før praksis) à 1 time
🏀 1 fysisk samling på dagtid i hallen á 6 timer
🏀 E-læring Trenerrollen Trener 1
🏀 E-læring Aldersrelatert trening 1
🏀 E-læring Barneidrettens verdigrunnlag

Totalt 20 undervisningstimer, hvorav 9 timer er de obligatoriske e-kursene til NIF. Må ha deltatt på 80 % av kurset for å ha bestått.

Den teoretiske delen av kurset gir deltakerne en introduksjon til trenerrollen, og litt om hvordan man bygger en treningsøkt. Det kommer også til å handle om hvordan man tilpasser øktplanen til gruppen og leder treningen i hall. Hvordan man gir tilbakemelding vil vi også snakke litt om.

Den praktiske delen gjennomføres som en kombinasjon av praktiske øvelser med veiledning fra instruktør i hallen. Vi gjennomfører økter sammen som består av tre deler – Oppvarming, Ferdighetsutvikling, Spill og lek

Hva må jeg gjøre for å melde meg på

Det enkleste er faktisk å bare å melde seg på direkte gjennom idrettens systemer. Det kan til og med gjøres på telefonen! ⚡️ Meld deg på!

Kurset koster penger, men klubben dekker utgifter til utdanning for medlemmer som vil være trenere og TRENE LAG. Husk bare å sende inn reiseregning etter kurset 💸

E-læringen kan gjørs lenge før kurset. Disse kursene er obligatoriske og kan ta litt tid å få gjort. Det kan være greit å begynne tidlig og gi seg selv litt ro og fred når det skal gjøres. Hvis det er ønskelig så samles vi en uke i forkant av kurset og tar e-kursene sammen.

Hvis jeg lurer på noe ?

Ta kontakt på post@stavangerbasket.no dersom du vil snakke om noe rundt kurset.