Utstyr

Basketball er heldigvis ikke en sport som krever mye dyrt utstyr. På denne siden får du blant annet en oversikt over hvilket utstyr som trengs.

Klubben planlegger å arrangere Byttedager i forbindelse med kampdager hvor flere lag deltar. Lagene vil bli informert når det skjer.

Drakt

Det er klubben som bestiller og betaler for draktene – de eies av klubben. Spillere kan ikke trykke eget navn eller kjøpe egen drakt før man er på senior nivå.

Draktene våre kommer i sett, med overdel / singlet og underdel / shorts. Draktene er vendbare, hvor den blå siden benyttes på hjemmekamper og den hvite benyttes på bortekamper.

SoulSport er vår leverandør av drakter. De leverer varer av høy kvalitet, og drakter er derfor vært en vesentlig investering for klubben. Ved endt sesong skal alle draktene samles inn. Drakter som ikke er returnert vil bli fakturert spilleren med beløp 850 kr. Det vil ikke bli utdelt ny drakt før beløpet er betalt.

Barn som deltar i EasyBasket arrangementer vil normalt ha andre drakter enn dem over. Klubben arbeider med å oppgradere draktene også til de yngste.

Treningsutstyr

Ballen bør være riktig størrelse og helst beregnet på innendørs bruk. Barn, altså U13 og yngre, benytter størrelse 5 uavhengig av kjønn. Fra U14 og eldre benytter damene størrelse 6 og menn størrelse 7. Ballen bør oppbevares inne.

Skoene bør være beregnet på aktiv bevegelse innendørs og passe godt. Skoene trenger ikke være «basket sko» og det holder fint med «gym sko» i starten av basket-karrieren. Når man ønsker det så har Zalando.no har et godt utvalg av sko beregnet på basketball og tilbyr fri retur av varene. Man kan også finne gode sko på FINN. Skoene bør ikke benyttes ute, da mister de grep og tar med seg støv i hallen som gjør banen glatt.

Annet utstyr som kan være relevant er treningsklær, drikkeflaske og etterhvert egne isposer og sportsteip. Bag til ball, sko m.m kan også være lurt.

Klubben har en avtale med draktleverandør SoulSport om «Klubbshop», og her finner du også litt treningsutstyr

Klubbshoppen har følgende utstyr

  • Treningssinglet
  • Treningsshorts
  • Basketballer str. 5, 6 og 7

Ved kjøp i vår nettbutikk går en prosentandel av inntektene direkte til klubben. Det er SoulSport som setter prisene.

Klubbeffekter

«En for alle, alle for en» sa de tre musketerene – et godt utgangspunkt for både å skape samhold innad i et lag og på tvers av lag.

Klubben har en avtale med draktleverandør SoulSport om «Klubbshop», og her finner du litt klubb effekter.

Klubbshoppen har følgende klubb effekter

  • College genser
  • Hettegenser
  • T-skjorte

Ved kjøp i vår nettbutikk går en prosentandel av inntektene direkte til klubben. Det er SoulSport som setter prisene.

Basket Norge effekter

Norges landslag er i vinden som aldri før, og nå kan man også få kjøpe sitt eget supporter tøy for basketlandslagene.

NBBF nettbutikken har blant annet

  • Landslagsdrakt til vår egen #5 NDOW
  • Hettegenser og t-skjorte med NORGE på
  • Offisielle spilleregler, dommertrøye og jakke