Kamp

Kamper og turneringer er en viktig del av basketball-hverdagen.

«Alle kan ikke vinne en konkurranse, men alle kan vinne fellesskap, vennskap, mestring og personlig utvikling ved å delta i idrett.»

– Berit Kjøll, Idrettspresident NIF

Seriespill

Stavanger Basketballklubb er en del av Norges Basketball forbund (NBBF) Region Vest. Ordinært seriespill arrangeres av regionen, mens NM arrangeres av forbundet. Reglene for seriespill bestemmes av dem

Seriespill foregår i Rogaland (Sone Sør og Midt), men enkelte lag deltar også i Hordaland serien (Sone Nord). Deltakelse krever at spiller har forsikring betalt gjennom lisens.

Kampoppsett eller terminliste kommer normalt ut i august/september. De første kampene starter normalt opp en av de siste helgene i september eller første helgene i oktober. Siste seriekamp er gjerne i slutten av mars eller tidlig i april.

Du kan finne din serie på denne siden når de foreligger; https://www.basket.no/serie-og-turnering/finn-din-serie/, men det enkleste er å laste ned MinBasket appen og holde kontakt med laget via Spond appen

MinBasket appen

MinBasket gjør det enklere å

🏀 Følg dine basketlag (terminliste, spillerstall, resultater og tabell)
🏀 Live oppdatering fra dine lags kamper og turneringer(noen kamper)
🏀 Betale lisens (tilgjengelig lisenskort i appen)
🏀 Direkte link til å melde skade til Gjensidige
🏀 Motta pushnyheter om kampendringer
🏀 Melde inn resultat fra kamper (om man er lagleder, trenere med rettigheter)

Spond appen

Spond gjør det enklere å

🏀 Invitere til og følge opp arrangementer og kamper
🏀 Invitere til og følge opp treninger
🏀 Holde styr på idrettsdeltakelse – deltar/ kan ikke
🏀 Kommunisere til alle på laget – felles, gruppe eller enkeltperson
🏀 Sjekke stemningen – hvem vil ta kiosk / cafè neste kamp?

Mesterskap

RM – Regionsmesterskap

Når seriekampene er over i slutten av mars eller tidlig i april vil de beste lagene fra Rogaland (Sone Sør og Midt) møte de beste lagene fra Hordaland (Sone Nord).

Såkalte stjernelag (lag med overårig spiller) har ikke mulighet til å delta.

Region Vest vil arrangere Regionsmesterskap (RM)for alle aktive serier fra U13 til U17 samt U19. Mesterskapet arrangeres normalt i Bergen i midten av april.

Typisk kampoppsett for RM vil ære at de #1 fra Rogaland vil møte #2 fra Hordaland i en semifinale. Laget som vinner vil derretter gå videre til finalen som spilles mot vinneren av #1 fra Hordaland og #2 fra Rogaland.

Det arrangeres normalt ikke bronsefinaler – så her er det vinn eller forsvinn som gjelder.

NM – Nasjonaltmesterskap

Norges Basketballforbund (NBBF) arrangerer årlig ungdomsmesterskap for klassene U16 og U19 i slutten av april eller tidlig mai. Alle klubber kan søke om å være teknisk arrangør av UNM

U16NM og U19NM spilles med inntil 12 lag (av hvert kjønn) i nasjonal finale. Er det flere påmeldte lag enn plasser spilles det regionale kvalifiseringer for å avgjøre hvem som tar seg til sluttspillet. Kvalifiseringen spilles normalt i november.

Alle regionene får minst 1 plass inn i sluttspillet i U16NM. I tillegg fordeles de øvrige plassene avhengig av størrelse på regionene med tanke på antall påmeldte lag.

Klubbene melders seg selv på NM gjennom TurneringsAdmin innen fristen som normalt er tidlig i oktober.

Turneringer

Turneringstilbud varierer først og fremst med alder og deretter erfarings nivå, og per i dag er de fleste av dem utenfor Stavanger. Klubben bidrar litt økonomisk til påmelding og reise, og de fleste lag drar på 1-2 turneringer utenfor Stavanger per sesong inkludert eventuelt NM / RM

Noen av de Turneringer vi har dratt på

🏀 HansaCup i Bergen
🏀 PiratesCup i Kristiansand
🏀 BærumOpen i Oslo
🏀 ScaniaCup i Sverige (invitasjonsturnering)

Treningskamper

Utover regionalt serie spill og turneringer lag har mulighet til å arrangere vennskapskamper. Klubben vil få og videreformidle invitasjoner, men lag kan også selv oppsøke muligheter selv.

Dersom man ønsker å føre LIVE kampskjema for treningskampen så må det bestilles en testkamp fra NBBF.

Da vil man se testkampene tilgjengelig i løsningen når man logger seg på via Turneringsadmin eller Min Idrett. Spillerne på testlagene har fiktive navn som ikke kan endres, men draktnumrene kan endres slik at en reell test i en treningskamp f.eks kan bli tilnærmet korrekt når draktnumrene stemmer overens med lagene på banen.

Lag som mangler kontaktpersoner i de ulike klubbene i regionen, eller mangler tilgang til TA.nif.no kan ta kontakt med klubben.