Trenerkurs – EasyBasket

Ønsker du å bli trener? Ved å gjennomføre trenerkurs får du kunnskapen og verktøyene du trenger for å lykkes 🏀📚

Det blir arrangert EasyBasket Trenerkurs under Kompetanseuken 2024 i Stavanger uke 34.

🏀 Tirsdag 20.august 19:00 – 21:00 (Teori) i Jåttåhallen
🏀 Torsdag 22.august 19:00 – 21:00 (Teori) i Jåttåhallen
🏀 Lørdag 24.august 10:00 – 16:00 (Praksis) i Jåttåhallen

Meld deg på direkte eller ta kontakt med klubben hvis du er interessert. Still i treningsklær, ta med eventuell nistepakke og skrivesaker til alle samlinger.

EasyBasket er Norges Basketballforbund sitt barneidrettstilbud. Kurset gir lisens for trening av barn til og med U13, og er åpent for alle.

Trenerløypen Basketball

Ansvaret for rekruttering og utdanning av nye trenere deles mellom klubb, region og forbund.

Hva må til for å bli EB Trener

Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å bli basketballtrener. EasyBasket kurset passer fint for spillere, trenere eller foreldre med/uten erfaring fra basketball.

🏀 Du er 15 år eller eldre når kurset holdes
🏀 2 fysiske samlinger på kveldstid á 2 timer
🏀 1 forberedende oppgave (før praksis) à 1 time
🏀 1 fysisk samling på dagtid i hallen á 6 timer
🏀 E-læring Trenerrollen Trener 1
🏀 E-læring Aldersrelatert trening 1
🏀 E-læring Barneidrettens verdigrunnlag
🏀 Trenerattest Barn

Totalt 20 undervisningstimer, hvorav 9 timer er de obligatoriske e-lærings kursene til NIF. For å bestå kurset må man ha gjennomført e-læring og ha deltatt på 80 % av de fysiske samlingene.

Den teoretiske delen av kurset gir deltakerne en introduksjon til trenerrollen, og litt om hvordan man bygger en treningsøkt. Det kommer også til å handle om hvordan man tilpasser øktplanen til gruppen og leder treningen i hall. Hvordan man gir tilbakemelding og skaper en trygg treningshverdag vil vi også snakke litt om.

Den praktiske delen gjennomføres som en kombinasjon av praktiske øvelser med veiledning fra instruktør i hallen. Vi gjennomfører økter sammen som består av tre deler – Oppvarming, Ferdighetsutvikling, Spill og lek

Hva må jeg gjøre for å melde meg på

Det enkleste er faktisk å bare å melde seg på direkte gjennom idrettens systemer. Det kan til og med gjøres på telefonen! ⚡️ Meld deg på direkte eller ta kontakt med klubben.

Kurset koster penger, men klubben dekker utgifter til utdanning for medlemmer som er eller vurder å være trenere / trene lag nå eller i fremtiden.

Ungdomstrenere, også de som er assistenter og/eller vikarer, får betalt for å være trener 💸

E-læringen kan gjøres lenge før kurset starter. Disse kursene er obligatoriske og kan ta litt tid å få gjort. Det kan være greit å begynne tidlig og gi seg selv litt ro og fred når det skal gjøres. Begyn gjerne med Barneidrettens verdigrunnlag som er det enkleste men også viktigste temaet.

Hvis jeg lurer på noe ?

Ta kontakt med klubben dersom du vil snakke om trenerkurs eller hvordan det er å være trener.